Anasayfa - Blog

Blog

30.03.2019

Çatı Tipi Fanlar Nerede Kullanılır ?

MİRSA Havalandırma teknoloji ekibi tarafından planlanması yapılan çalışma prensibi: Çatı fanları hava kanalı bağlantısı olmadan fabrika alanlarında merdiven ve asansör basınçlandırma işlerinde kullanılmaktadır. Tekstil elektronik ve gıda maddelerinin depolandığı lojistik merkezlerinde hızlı ve ekonomik havalandırma işlemi yapılmış olur.

Hava kanalı bağlantısı yapılarak Wc ofis depo mağaza mutfak ve davlumbaz emiş sistemlerinde kullanılmaktadır. Toplu konut projelerinde merkezi havalandırma kanallarının tepe noktasına monte edilerek daha performanslı bir aspirasyon işlemi yapılmış olur.

Çatı Tipi Fanlar Diğer Sistemlere Göre Avantajlı Yönleri

Çatı tipi fanlar oldukça kompakt yapıda imal edilmektedir. Alan tasarrufu yapılması açısından aranılan cihazlardır. Özellikle dikey atışlı çatı fanları koku yüklü atık havanın daha yukarı seviyelere sevk edilmesini sağlar. Kayış kasnak sistemi olmadan akuple fan sistemi sayesinde yüksek verimli olarak çalışmaktadır. Sıcak hava transferi yapılan kullanım yerlerinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Elektrik motorunun hava akımı dışında kalması harici koşullardan etkilenmemektedir.